Vendosni fjalën kyçe....

Testimet amerikane me raketa të ndaluara nga traktati, Putin kërkon lëshimin e arsenalit rus


Forcat e Armatosura ruse do shqyrtojnë mundësinë për testimin e raketave pas veprimit të SHBA-së dhe shkrirjes së traktatit INF.

Presidenti Vladimir Putin ka urdhëruar Ministrinë e Mbrojtjes dhe organet e tjera që “të studiojnë nivelin e kërcënimit të paraqitur nga këto veprime të SHBA dhe të marrin masa shteruese për të përgatitur një përgjigje simetrike.”-raporton RT.

Putin reagoi vetëm disa ditë pas testeve nga ushtria amerikane të raketave Tomahawk.

Uashingtoni “mohoi mundësinë se një rakete Tomahawk e cila u lëshua nga një Mk-41 me bazë tokësore”, tha Putin. Prandaj, askush “nuk mund të mohojë” një shkelje të traktatit tani të padrejtë, shtoi ai. Kjo nuk ishte sekret për Rusinë ” që SH.B.A. ka zhvilluar armë të ndaluara për një kohë mjaft të gjatë.”