Vendosni fjalën kyçe....

Haradinaj dhe Shpend Ahmeti firmosin koalicionin, do garojnë me listë të njëjtë zgjedhore


Kryetari i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Ramush Haradinaj, dhe ai i Partisë Social Demokrate, Shpend Ahmeti, edhe zyrtarisht kanë nënshkruar marrëveshjen për koalicion parazgjedhor.

Këshilli drejtues i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës sot ka mbajtur takimin ku është votuar të bëjnë koalicion parazgjedhor me PSD-në.

Në një komunikatë për media të AAK-së thuhej se i është dhënë mandati kryetarit Ramush Haradinaj për ta zgjeruar koalicionin dhe eventualisht zgjerimin e tij me parti tjera.

“Këshilli Drejtues i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, në mbledhjen e mbajtur sot, e ka votuar marrëveshjen për koalicion parazgjedhor me Partinë Social Demokrate të Kosovës. Njëkohësisht, Këshilli Drejtues i AAK-së, që është organi më i lartë drejtues i Partisë, e ka mandatuar kryetarin e AAK-së, z. Ramush Haradinaj, për diskutime për zgjerimin eventual të Koalicionit parazgjedhor të AAK-së”, thuhet në komunikatën e AAK-së.

Po ashtu, sot edhe Këshilli drejtues i PSD-së ka mbajtur një mbledhje në të cilën është marrë vendimi për marrëveshjen e koalicionit parazgjedhor me AAK-në.

Mësohet se është vendosur që koalicioni të jetë parazgjedhor, pra AAK-ja dhe PSD-ja do të garojnë në listë të përbashkët zgjedhore.

AAK-ja ka qenë pjesë e qeverisë, duke e udhëhequr atë. Ndërsa PSD-ja ka qenë pjesë e opozitës.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *