Vendosni fjalën kyçe....

Studiuesit gjejnë kafkën e një dinozauri 65 milionë vite më parë


Kafka e dinozaurit triceratops ‘Alice’ që jetoi 65 milionë vjet më parë është gjetur nga një student gjatë gërmimeve në Dakotën e Veriut.

Studiuesit i dhanë triceratops emrin Alice, sipas pronarit të tokës në të cilën u gjetën fosilet.

Kafka është e ruajtur mirë dhe studiuesit shpresojnë se Alice do të përdoret si një mjet edukimi.

Studiuesit kanë gërmuar për më se një javë për të nxjerrë Alice, duke mbledhur me kujdes pjesët e kafkës.

Në vend që të përfundojë në duart private – siç është e zakonshme për fosile të çmuara – hulumtuesit do të dëshironin të shihnin Alice të dalë në shfaqje publike, megjithëse mbetet mundësia për t’u përcaktuar.

Triceratops ishte një lloj dinozauri bimëngrënës me dy brirë të mëdhenj mbi sytë e tyre dhe një bri më të vogël në hundë, si dhe një sqep të ngjashëm me papagallin dhe një bisht rreth një 1 metër të gjatë.

Sipas Muzeut të Historisë Natyrore në Londër, Britani të Madhe, brirët e tij mund të ishin përdorur për të shmangur sulmin nga Tyrannosaurus, një lloj tjetër dinozauri.