Vendosni fjalën kyçe....

Bashkitë ku sot votohet vetëm për një kandidat


Sot më 30 qershor po zhvillohen zgjedhjet lokale në 61 bashki, përkundër dekretit të presidentit të vendit Ilir Meta që i shtyn më 13 tetor. Opozita nuk merr pjesë në këto zgjedhje, duke bërë që në mbi 30 bashki në fletët e votimit të jetë vetëm emri i një kandidati për kryetar bashkie, i atij të Partisë Socialiste.

Deri më tani kanë votuar 25 persona në kryeqytet.

Të drejtën për të shkuar te kutia e votimit e kanë 3.464.328 qytetarë shqiptarë. Ata do të vendosin shenjën e tyre në dy fletë votimi: për të zgjedhur kryetarët e 61 bashkive, si dhe parlamentet lokale, pra këshillat bashkiakë.

Ky proces zgjedhor është shoqëruar me protesta në disa shkolla në Tiranë, Korçë e Shijak. Opozita ka zgjedhur një mënyrë të veçantë protestimi, me klarinetë e fizarmonikë, duke ironizuar zgjedhjet të cilat i krahasojnë me ato të kohës së diktaturës.

Kryeministri Edi Rama votoi nga Surreli, ku u shfaq me një “look” të çuditshëm. Xhaketë e këmishë lart dhe tuta të shkurtra me çorape të gjata e atlete poshtë.

 

Bashkitë me 1 kandidat:

 1. Bashkia Delvinë 1 kandidat
 2. Bashkia Divjakë 1 kandidat
 3. Bashkia Dropull 1 kandidat
 4. Bashkia Elbasan 1 kandidat
 5. Bashkia Fier 1 kandidat
 6. Bashkia Fushë-Arrëz 1 kandidat
 7. Bashkia Gjirokastër -1 kandidat
 8. Bashkia Has – 1 kandidat
 9. Bashkia Himar- 1 kandidat
 10. Bashkia Konispol – 1  kandidat
 11. Bashkia Krujë- 1 kandidat
 12. Bashkia Kuçovë- 1 kandidat
 13. Bashkia Libohovë- 1 kandidat
 14. Bashkia Librazhd- 1 kandidat
 15. Bashkia Lushnje- 1 kandidat
 16. Bashkia Maliq- 1 kandidat
 17. Bashkia Mat- 1 kandidat
 18. Bashkia Memaliaj- 1 kandidat
 19. Bashkia Patos- 1 kandidat
 20. Bashkia Peqin- 1 kandidat
 21. Bashkia Përmet- 1 kandidat
 22. Bashkia Pogradec- 1 kandidat
 23. Bashkia Poliçan – 1 kandidat
 24. Bashkia Pukë- 1 kandidat
 25. Bashkia Roskovec – 1 kandidat
 26. Bashkia Rrogozhinë – 1 kandidat
 27. Bashkia Skrapar – 1 kandidat
 28. Bashkia Shkodër – 1 kandidat
 29. Bashkia Ura Vajgurore  – 1 kandidat
 30. Bashkia Vau i Dejës  – 1 kandidat
 31. Bashkia Vorë  – 1 kandidat
 32. Bashkia Kamëz- 1 kandidat
 33. Bashkia Mirditë- 1 kandidat
 34. Bashkia Lezhë – 1 kandidat