Vendosni fjalën kyçe....

Hipokrizia e “Netflix”-it, një histori me Georgian e SHBA-ve dhe Lindjen e Mesme


Megjithëse “Netflix”-i kërcënon të bojkotojë shtetin e Georgias që kaloi një ligj të zemrës së fetusit për të mbrojtur fëmijët e palindur nga aborti, kompania ende filmon në vende si Jordania dhe Egjipti, ku aborti është i paligjshëm.

Më parë gjatë kësaj jave, “Netflix” ndihmoi në fillimin e një reagimi zinxhir të studiove të mëdha që kërcënonin të bojkotonin Georgian nëse ligjvënësit nuk e përmbysnin ligjin e zemrës së fetusit.

“Ne kemi shumë gra që punojnë në prodhime në Georgia, të drejtat e të cilave, bashkë me miliona të tjerë, do të kufizohen ashpër nga ky ligj”, tha Ted Sarandos për “Variety”, shefi i përmbajtjes së “Netflix”-it. “Kjo është arsyeja pse ne do të punojmë me ACLU-në dhe të tjerët për ta luftuar atë në gjykatë. Duke qenë se legjislacioni nuk është vënë në zbatim ende, ne do të vazhdojmë të filmojmë aty, duke mbështetur partnerët dhe artistët që nuk zgjedhin për ta bërë këtë gjë, ne do të rimendojmë të gjithë investimin tonë në Georgia”.

“Netflix”-i u bashkua më vonë me “Disney”, “NBCUniversal”, “CBS”, “Showtime” dhe “WarnerMedia” me thirrje të ngjashme për të bojkotuar Georgian gjatë gjithë javës. Por, siç vuri në dukje “LifeNews”, “Netflix”-i është qartësisht i gatshëm të punojë në vendet me shtrëngim të rëndë të aborteve.

Sipas “Variety”-s,  në të njëjtën javë që “Netflix”-i kërcënonte Georgian, kompania filloi të punonte në origjinalin e tretë arab, të titulluar “Paranormal”, i cili, natyrisht, do të prodhohet në Egjipt.

Nga raporti:

“Netflix po rrit prodhimin në Lindjen e Mesme me origjinalin e tij të tretë dhe më ambicioz në gjuhën arabe, me titull “Paranormal”, me drejtorin e ri të Egjiptit Amr Salama (“Sheikh Jackson”) në bord si drejtor dhe regjisor.

“Paranormal”, bazuar në librat më të shitur horror arab nga autori egjiptian që nuk jeton më, Ahmed Khaled Tawfik, është prodhuar bashkërisht nga Salama dhe producenti i shquar egjiptiano-indiani Mohammed Hefzy, Klinika e Filmit të të cilit është e njohur ndërkombëtarisht për nxjerrjen e një rryme të titujve nervozë si “Mikrofoni”, “Sheikh Jackson” dhe “Yomeddine”.

Seria, e vendosur në vitet 1960, shënon shpërthimin e parë të gjigantit të transmetimit në një dramë të prodhuar në Egjipt, e cila është historikisht fuqia prodhuese e botës arabe. “Paranormal” përshkruan aventurat e personazhit drejtues Dr. Refaat Ismail, një hematolog i cili e gjen veten “përballë një sërë ngjarjesh të mbinatyrshme”.

Deri në tre seri të “Netflix”-it janë xhiruar në Lindjen e Mesme, dy prej të cilave janë prodhuar në Jordani – “Jinn” dhe “Al Rawabi Shkolla për Vajza”.

Pra, sa të kufizuara janë ligjet e abortit në Jordani dhe Egjipt?

Sipas “Washington Free Beacon”, Jordania kufizon abortin në pothuajse të gjitha rastet përveç atyre kkur jeta ose shëndeti mendor i nënës është në rrezik. Njerëzit në shkelje të këtyre ligjeve përballen me burgim. Jordania njëkohësisht ka ofruar zona për pjesë të “Aladdin”-it të “Disney”-t, një studio tjetër që kërcënon Georgian.

Në Egjipt, “Qendra Kërkimore Pew” raporton se vendi ka mbajtur një ndalim të abortit në pothuajse të gjitha rrethanat që nga viti 1937.

“Kodi Penal i Egjiptit i vitit 1937 ndalon abortin në të gjitha rrethanat, por ligji lejon fleksibilitet në bazë të “domosdoshmërisë'”, thuhet në raport. “Mjekët mbështeten në parimin e abortit kur ata besojnë se jeta e nënës është në rrezik ose në rastin e anomalisë fetale. Një komitet i mjekëve duhet të pajtohet që aborti të jetë i pranueshëm brenda kufijve të ligjit”./Përshtati Hashtag.al

VINI RE: Shkrimi është pronësi intelektuale e “The DailyWire”.

Titulli redaksional. Origjinali: “Hipokritët: Filmat “Netflix” në vendet e Lindjes së Mesme ashtu siç kërcënuan Georgian mbi Ligjin për Abortin-“Netflix po rrit prodhimin në Lindjen e Mesme””