Vendosni fjalën kyçe....

“Asnjë provë krimi” – Prokurori austriak s’do nisë hetime mbi videon e publikuar të zv.Kancelarit


Prokurorët austriak kanë shqyrtuar videokasetën që i kushtoi zëvendëskryeministrit Heinz-Christian Strache punën e tij dhe tha se nuk mund të gjenin ndonjë bazë për të nisur një hetim mbi përmbajtjen e saj.

“Nuk ka dëshmi specifike për një krim që po kryhet nga kjo video,” u raportua nga radioja Osterreich 1, duke cituar deklaratën e prokurorëve.

Sekretari i Përgjithshëm i Ministrisë së Drejtësisë, Christian Pilnacek, më herët paralajmëroi se kishte vetëm ekstrakte të pamjeve të disponueshme, gjë që do të bënte të pamundur vlerësimin e kontekstit të plotë të asaj që po ndodhte.

Një krizë e madhe politike shpërtheu në Austri të premten pasi gazetat gjermane, Spiegel dhe Suddeutsche Zeitung, botuan një video të Strache dhe një anëtari tjetër të rangut të lartë të Partisë së tij të Lirisë populiste të djathtë (FPO), Johann Gudenus, duke folur me një grua që pretendonte se ishte mbesa e një oligarku rus.

Ata diskutuan se si gruaja mund të mbështeste fushatën e tyre gjatë zgjedhjeve të përgjithshme të vitit 2017 në Austri në këmbim të preferencave të ardhshme në marrjen e kontratave qeveritare në fushën e ndërtimit.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *