Vendosni fjalën kyçe....

Nga 2021 amerikanët duhet të marrin vizë për në BE


Duke filluar nga viti 2021, shtetasit amerikane do duhet te pajisen me vizë për të vizituar disa prej vendeve “shengen” në Europë.

Për momentin, amerikanët nuk kanë nevojë për një vizë që të udhëtojnë në Europe, por BE do ta ndalë këtë praktikë me krijimin e njësisë Europiane për informacionin e turistëve në mënyrë që të rrisë nivelin e sigurisë.

Për të vizituar vendet e BE, shtetasve amerikanë do u duhet të aplikojnë online në sistemin autorizues dhe informues europian të udhëtimit me një kosto prej 7 eurosh, në mënyrë që të marrin një vizë me afat 3-vjeçar.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *