Vendosni fjalën kyçe....

Komisioni Evropian e konfirmon: Italia teknikisht në recension


Komisioni Europian parashikon që Italia të rritet me vetëm 0.2% krahasuar me 1.2% që ishte parashikimi i mëparshëm gjatë vitit 2019. Kjo ulje drastike vjen si pasojë e politikave fiskale të gabuara të  qeverisjes populiste në Romë.

Sipas KE këto politika kanë rritur pasiguritë në treg dhe kanë rritur koston e marrjes hua të Italisë. Teknikisht Italia ka hyrë në recension gjatë dy tre mujorëve të shkuar dhe kjo është rritja më e ulët që nga viti 2014.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *