Vendosni fjalën kyçe....

“Bujar Sheshi ish-sigurims”, Vasili: Faji i Arta Markut, të shkarkohet


Petrit Vasili, kreu i Grupit Parlamentar të LSI-së është shprehur së fundmi se Komisioni i Pavarur i Monitorimit të Reformës në Drejtësi sheh gjurmët, por jo ujkun.  Vasili ka dalë kundër vendosjes së Bujar Sheshit si anëtar të KLP-së pasi ka qenë ish-sigurims.

“Komisioni i pavarur i monitorimit i hedhur si gome shpetimi i prokurores pergjithshme na tregon rrugen ” e lagu s’e lagu bishtin dhelpra” me komisione ligjesh, me gjoja verifikime vonesash etj dengla si keto. Ka vetem nje fajtor qe eshte prokurorja e pergjithshme. Ka vetem nje skandal,qe eshte shkelja e ligjit dhe miratimi i kandidatures se prokurorit Sheshi pa kryer verifikimet. Ka vetem nje zgjidhje qe eshte shkarkimi i saj dhe fillimi i ceshtjes penale per shperdorim te detyres shteterore.”, shprehet Vasili.

STATUSI I PLOTË

Komisioni i Pa(varur) i Monitorimit te Reformes ne Drejtesi sheh gjurmet, por jo ujkun.

Ky komision eshte banalizuar ne veprimin e tij, duke bere thjesht alibine e Prokurores se Pergjithshme.

Prokurorja e Pergjithshme ka shkelur haptas dhe ne menyre skandaloze ligjin dhe detyrimet e nenit 279.

Komisioni i pavarur i monitorimit i hedhur si gome shpetimi i prokurores pergjithshme na tregon rrugen ” e lagu s’e lagu bishtin dhelpra” me komisione ligjesh, me gjoja verifikime vonesash etj dengla si keto.

Ka vetem nje fajtor qe eshte prokurorja e pergjithshme.

Ka vetem nje skandal,qe eshte shkelja e ligjit dhe miratimi i kandidatures se prokurorit Sheshi pa kryer verifikimet.

Ka vetem nje zgjidhje qe eshte shkarkimi i saj dhe fillimi i ceshtjes penale per shperdorim te detyres shteterore.

Ka vetem nje institucion te shplare nga vlera,qe sheh gjurmet por nuk sheh ujkun, qe eshte Komisioni i Pa(varur) i Monitorimit te Reformes ne Drejtesi.