Vendosni fjalën kyçe....

Vuciç: Bota përballlë dy skenarëve, Luftë e Tretë Botërore ose armëpushim afatgjatë në Ukrainë


Presidenti serb thotë se bota përballë Luftës së Tretë Botërore, armëpushimi afatgjatë në Ukrainë

Presidenti serb Aleksandar Vuçiç tha se bota po përballet me dy skenarë të mundshëm: një luftë të tretë botërore ose një armëpushim afatgjatë në Ukrainë.

“Një skenar është nëse Perëndimi do shkojë në drejtim të një konflikti të plotë me Rusinë, pasi nuk është krejtësisht e lehtë të ndalosh ushtrinë ruse në terren,” tha Vuçiç në një konferencë shtypi në Beograd me Presidentin e shtetit të Bavarisë, Markus Soder.

“Dhe skenari i dytë është se me ndihmën e Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe Kinës, do vendosej një lloj armëpushimi afatgjatë, në mos paqe e përhershme, që do të nënkuptonte një lehtësim të madh për botën.”

Ai shtoi se nëse shkon në drejtim të konfliktit, askush nuk do të fitonte asgjë.

Soder tha se është shumë e rëndësishme që Serbia të bëhet anëtare e BE dhe Bavaria do të ketë mbështetjen e saj.