Vendosni fjalën kyçe....

Ministri i Jashtëm i Arabisë Saudite, telefonatë me homologun Igli Hasani


 

Ministri i Jashtëm i Arabisë Saudite Faisal bin Farhan bin Abdullah, ka zhvilluar një bisedë telefonike  me Ministrin e Jashtëm të Shqipërisë Igli Hasani.

Lajmi është bërë i ditur nga Ministria e Punëve të Jashtme e Mbretërisë së Arabisë Saudite përmes një njoftimi në X. 

Në postim thuhej se palët diskutuan për zhvillimet në situatën në Gaza dhe rrethinat e saj, dhe përpjekjet ndërkombëtare të bëra në këtë drejtim, duke theksuar refuzimin e shënjestrim të civilëve në çdo formë dhe nevojën që të gjitha palët të respektojnë të drejtën ndërkombëtare humanitare.

Postimi i plotë

Ministri i Punëve të Jashtme, Lartësia e Tij Princi Faisal bin Farhan bin Abdullah, zhvilloi një bisedë telefonike me Shkëlqesinë e Tij Ministrin e Punëve të Jashtme dhe Evropiane të Republikës së Shqipërisë, z.Igli Hasani.

Gjatë bisedës telefonike, të dy palët diskutuan për zhvillimet në situatën në Gaza dhe rrethinat e saj, dhe përpjekjet ndërkombëtare të bëra në këtë drejtim, duke theksuar refuzimin e shënjestrim të civilëve në çdo formë dhe nevojën që të gjitha palët të respektojnë të drejtën ndërkombëtare humanitare.

Lartësia e tij i kërkoi Shqipërisë, në bazë të rolin e tij si një anëtar jo i përhershëm i Këshillit të Sigurimit, për të punuar për të siguruar që Këshilli të përmbushë përgjegjësinë e tij për të ruajtur paqen dhe sigurinë ndërkombëtare duke nxitur për një ndërprerje të menjëhershme të operacioneve ushtarake dhe heqjen e rrethimit të Gazës. Lartësia e tij theksoi rëndësinë e zbatimit të vendimeve të Këshillit në lidhje me çështjen palestineze, veçanërisht Rezolutat 242 (1967), 338 (1973), ISI5 (2003) dhe 2334

(2016), për të krijuar një të drejtë dhe të qëndrueshme. zgjidhjen e çështjes palestineze në përputhje me referencat përkatëse ndërkombëtare.