Vendosni fjalën kyçe....

Escobar mesazh Kurtit: Kosova humbi mundësi të mira për më shumë njohje e bashkëpunim me NATO-n


I dërguari special amerikan për Ballkanin Perëndimor ka lëshuar një mesazh të qartë për kryeministrin e Kosovës, Albin Kurti.

Në një intervistë për ‘Pavlovic Today’ ai ka thënë se Kosova nuk po e zbaton Marrëveshjen e Ohrit.

Gjë që sipas tij që ka çuar në humbjen e mundësive për përparimin e vendit për sa i përket një marrëdhënieje më të ngushtë me NATO-n, Parteritetin për Paqe e më pas çeljen e bisedimeve për integrimin në BE.

“Nuk dua të flas për masat. Dua të flas për pasojat. Pra, tashmë Kosova po përballet me pasoja nga mosgatishmëria e saj për të punuar ngushtë me Bashkimin Evropian. Por ajo që po them është ajo që keni nuk janë pasoja, por mundësi të humbura. Kështu që pas Ohrit, unë kisha diskutuar me qeverinë e Kosovës, SHBA-të të nisin një fushatë të re njohjeje për të bindur vendet se Kosova kishte bërë gjithçka që ishte e nevojshme sipas marrëveshjes së Ohrit. Ne prisnim një dialog strategjik dypalësh; ne mezi presim një marrëdhënie më të ngushtë me NATO-n, duke përfshirë potencialisht Partneritetin për Paqe, dhe më pas mbështetjen e kandidaturës së Kosovës në Bashkimin Evropian. Fatkeqësisht, për shkak se ne nuk kemi pasur ndonjë zbatim në Ohër, e gjithë kjo tani është jashtë tryezës. Unë do të doja, do të shpresoja që ne të mund ta bënim këtë në 2024.” – tha Escobar.