Vendosni fjalën kyçe....

Republikanët nisin ‘betejën’ ndaj Biden, lëshojnë tre fletëthirrjet e para ndaj kryeprokurorit, shefit të FBI-së e zyrtarit të arsimit


Kryetari i Gjyqësorit Jim Jordan lëshoi fletëthirrjet e para nga republikanët e Kongresit që kanë marrë shumicën prej një muaji, duke kërkuar të dhëna për vendime të caktuara të administratës Biden në lidhje me kërcënimet ndaj zyrtarëve të shkollave gjatë pandemisë Covid-19.

Jordan (R-Ohio) i dërgoi thirrje Prokurorit të Përgjithshëm Merrick Garland, Drejtorit të FBI-së Christopher Wray dhe Sekretarit të Departamentit të Arsimit Miguel Cardona, duke kërkuar një listë të dokumenteve deri më 1 mars, sipas një rishikimi të tre fletëthirrjeve nga POLITICO.

Letërthirrjet, të cilat Jordan i nënshkroi zyrtarisht të enjten, janë të lidhura me një pretendim të gjatë të republikanëve se agjencitë federale ‘shënjestruan’ prindërit. Ajo buron nga një memo e dërguar nga Garland në vitin 2021 në lidhje me një ‘rritje të ngacmimeve, frikësimit dhe kërcënimeve me dhunë’ kundër zyrtarëve të shkollës.

Garland dhe FBI e kanë hedhur poshtë me forcë akuzën e republikanëve, të cilën kontrolluesit e fakteve e kanë konsideruar gjithashtu të rreme, duke thënë se fokusi i tyre ishte në mbrojtjen e anëtarëve të bordeve të shkollave mes kërcënimeve të përshkallëzuara të dhunës, pa pasur lidhje me prindërit ose ata që ngrenë shqetësime për kufizimet Covid.

Lëvizja e Jordan nënvizon qëndrimin e ashpër që ka të ngjarë të përcaktojë hetimet e republikanëve për administratën Biden.