Vendosni fjalën kyçe....

Goldman Sachs do shkurtojë mijëra vende pune, operacioni nis në mesjavë – Bloomberg


Goldman Sachs Group (GS.N) do fillojë shkurtimin e mijëra vendeve të punës në të gjithë firmën nga e mërkura, thanë dy burime të njohura me lëvizjen, pasi përgatitet për një mjedis të vështirë ekonomik në vitin e ardhshëm.

Shkurtimet e vendeve të punës pritet të jenë pak më shumë se 3 mijë tha një nga burimet, por numri përfundimtar ende nuk është përcaktuar.

Burimet nuk mund të përmendeshin pasi informacioni nuk ishte ende i ditur publikisht. Goldman Sachs nuk pranoi të komentojë.

Bloomberg Neës raportoi të dielën se Goldman do eliminonte rreth 3200 pozicione.

Goldman kishte 49,100 punonjës në fund të tremujorit të tretë, pasi shtoi një numër të konsiderueshëm të stafit gjatë pandemisë së koronavirusit.

Pushimet nga puna ka të ngjarë të prekin shumicën e divizioneve kryesore të bankave, por pritet të përqendrohen në divizionin e bankave të investimeve të Goldman Sachs, tha një nga burimet. Bankat institucionale kanë pësuar një ngadalësim të madh në aktivitetin e marrëveshjeve të korporatave si rezultat i paqëndrueshmërisë së tregjeve financiare globale.

Qindra vende pune ka të ngjarë të zvogëlohen gjithashtu nga biznesi konsumator me humbje i Goldman Sachs.

Shefi ekzekutiv i bankës, David Solomon, i dërgoi stafit një memo zanore në fund të vitit duke paralajmëruar një palësim të numrit të punonjësve në gjysmën e parë të janarit, thanë dy burime të veçanta. Goldman Sachs nuk pranoi të komentojë mbi memorandumin.

Shkurtimet e vendeve të punës vijnë përpara pagesave vjetore të bonusit të bankës, të cilat zakonisht dorëzohen më vonë në janar dhe pritet të jenë rreth 40%.

Banka rifilloi programin e saj vjetor të shkurtimit të vendeve të punës në shtator, i cili ishte pezulluar për dy vjet gjatë pandemisë.

Gjigandi i Wall Street zakonisht shkurton rreth 1% deri në 5% të stafit të tij çdo vit.