Vendosni fjalën kyçe....

Rama: Aeroporti i Vlorës do përfundojë në fund të vitit 2024


Edi Rama gjatë një takimi me turoperatorët në qytetin bregdetar foli për projektin e aeroportit të Vlorës.

Sipas kreut të qeverisë, me vijimin e punimeve, aeroporti do të përfundojë në fund të vitit 2024.

“Më vjen mirë që tani e kemi nisur me dy kantiere të mëdha që do i japë shtysë të madhe turizmit, ekonomisë.

Porti turistik do të sjellë një Vlorë një tjetër kategori turistësh dhe portit të ri tregtar që do të lehtësojë industrinë e peshkimit. Me kantieret e reja që janë hapur dhe do hapen do t’i japin një impuls të ri Vlorës.

Pa harruar aeroportin u punimet ecin shumë mirë dhe fluturimin e parë do ta kemi në fund të vitit 2024 dhe shpresojmë të mos kemi surpriza. Aeroporti i Vlorës pati shtyrje që ishin jashtë vullnetit tonë, por tani është tërësisht në vijë dhe nëse nuk ndodh ndonjë gjë e paparashikuar jam besimplotë që në fund të vitit 2024 do të kemi fluturimin e parë”-deklaroi Rama.