Vendosni fjalën kyçe....

Suedia zbulon një rrjedhje të re në gazsjellësin rus Nord Stream


Suedia ka gjetur një rrjedhje të re në një tubacion të madh nënujor që transporton gazin natyror rus në BE, e katërta e zbuluar këtë javë.

Siç shkruan BBC, roja bregdetare suedeze tha se ata kishin gjetur rrjedhjen e katërt në Nord Stream 2, shumë afër një rrjedhjeje më të madhe të gjetur më parë në Nord Stream 1.

Danimarka dhe Suedia raportuan rrjedhje gazi në tubacionet Nord Stream 1 dhe 2 në fillim të kësaj jave.

NATO tha se incidentet ishin rezultat i “akteve të qëllimshme, të pamatura dhe të papërgjegjshme të sabotimit”.

Rusia hodhi poshtë akuzat se kishte sulmuar tubacionet e veta. Në vend të kësaj, ministria e jashtme ruse drejton gishtin nga SHBA, duke thënë se shpërthimet kishin ndodhur në “zona të kontrolluara nga inteligjenca amerikane”.

Ambasadori gjerman në Mbretërinë e Bashkuar, Miguel Berger, i tha BBC-së se ishte e qartë se një aktor jo-shtetëror nuk mund të kishte qenë pas incidenteve.

Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg tha se çdo sulm i qëllimshëm do të përballet me një “përgjigje të bashkuar dhe të vendosur”.

Nord Stream 1 dhe 2 nuk po transportojnë gaz për momentin, megjithëse të dy përmbajnë gaz.

Tubacioni Nord Stream 1, i cili përbëhet nga dy degë paralele, nuk ka transportuar asnjë gaz që nga fundi i gushtit kur Rusia e mbylli atë, duke thënë se kishte nevojë për mirëmbajtje.