Vendosni fjalën kyçe....

Kriza në Gjermani, shitjet shënojnë rënien më të madhe që nga viti 1994


Shitësit me pakicë gjermane përfunduan gjysmën e parë të 2022 me rënien më të madhe të shitjeve nga viti në vit në gati tre dekada, pasi inflacioni, lufta në Ukrainë dhe pandemia e koronavirusit po e bëjnë dëmin e tyre, treguan të dhënat të hënën.

Shitjet me pakicë në qershor u ulën me 8.8% në terma realë krahasuar me të njëjtin muaj të vitit të kaluar, rënia më e madhe që nga fillimi i serive kohore në 1994, tha Zyra Federale e Statistikave.

Analistët e anketuar nga Reuters kishin parashikuar një rënie prej 8.0%.

Shitjet me pakicë gjithashtu ranë papritur krahasuar me një muaj më parë: shitjet me pakicë në qershor ranë 1.6% në terma realë, kundrejt parashikimeve të analistëve për një rritje prej 0.2% në një sondazh të Reuters.

Sipas zyrës, shitjet me pakicë të ushqimeve në veçanti pësuan një rënie prej 1.6% në terma realë krahasuar me muajin e kaluar, e cila vjen si pasojë e çmimeve më të larta për sendet ushqimore dhe rritjes së shitjeve të restoranteve.