Vendosni fjalën kyçe....

Bie në nivelin më të ulët vlerësimi për presidentin amerikan Biden


Vlerësimi i miratimit të punës së Presidentit amerikan Joe Biden ka rënë në nivelin më të ulët të presidencës së tij, në 30 për qind dhe 57 për qind mosmiratim të 18 muajve në presidencën e tij, sipas mesatares së miratimit të punës së CIVIQS të 2 korrikut.

Sondazhi tregoi gjithashtu se miratimi i Biden është në nivele të ulta në 48 shtete. Dy shtetet e vetme ku Biden vlerësohet ende janë Haëaii (45 deri në 41 përqind) dhe Vermonti (44 deri në 39 përqind).

Vlerësimi i miratimit prej 30 përqind të Bidenit shënon miratimin e tij më të keq që nga marrja e detyrës. Biden është rrënuar nga vlerësimet e dobëta të miratimit të punës dhe dështimet e vazhdueshme gjatë mandatit të tij.

Gjatë presidencës së tij, vendi përjetoi një krizë të zinxhirit të furnizimit, inflacion të lartë rekord, mungesë të ushqimit për fëmijë dhe tërheqje të gabuar nga Afganistani.

Për më tepër, propozimi i tij legjislativ, 1.75 trilion dollarë i planit Build Back Better (BBB), ka mbetur i bllokuar prej disa kohësh. Vendi pa gjithashtu një seri çmimesh rekord të benzinës muajin e kaluar, me çmimin mesatar që kalonte 5,00 dollarë për gallon.