Vendosni fjalën kyçe....

Sondazhet parashikojnë fitoren e Trump nëse ripërballet me Biden në vitin 2024


Ish-presidenti i SHBA-së, Donald Trump, ka shënuar një epërsi të hershme ndaj presidentit aktual Joe Biden në një ripërballje të mundshme në zgjedhjet e vitit 2024, sipas një sondazhi të ri të Kolegjit Emerson.

Sondazhi u krye në 28-29 qershor dhe vendos mbështetjen për Trump në 44% në një zgjedhje hipotetike, ndërsa Biden është në vetëm 39%. 12% të tjerë do të votonin për dikë tjetër, me 5% ende të pavendosur.

Trump gjithashtu ka arritur të mbajë pjesën e tij të mbështetësve të paprekur që nga i njëjti sondazh u krye në maj, ndërsa mbështetja e Biden ka rënë nga 42%.

Sondazhi zbuloi gjithashtu se shumica e amerikanëve nuk e miratojnë Presidentin Biden (53%), Kongresin (70%) dhe Gjykatën e Lartë (54%). Në të njëjtën kohë, Biden ka një vlerësim për rizgjedhje prej 40%, një rritje me dy pikë që nga muaji i kaluar.

Në zgjedhjet afatmesme të planifikuara për këtë nëntor, 46% e amerikanëve synojnë të votojnë për kandidatin e tyre republikan në Kongres, me 43% të të anketuarve që planifikojnë të mbështesin demokratët. Këto shifra kanë mbetur relativisht të pandryshuara që nga muaji i kaluar, me republikanët që shënuan një avantazh prej 3% ndaj demokratëve, me 45% dhe 42% respektivisht.

Ndërkohë, megjithëse ish-presidenti Trump ka lënë të kuptohet vazhdimisht se do të kërkonte rizgjedhjen në vitin 2024, ai ende nuk e ka shpallur zyrtarisht ofertën e tij.