Vendosni fjalën kyçe....

16,000 vullnetarë të huaj do luftojnë për Ukrainën, pretendon Zelensky


Të mërkurën, raportet e mediave thanë se rreth 70 vullnetarë nga Japonia ishin gati për t’u bashkuar me radhët e mercenarëve në ‘legjionin e huaj’ të Ukrainës për të luftuar kundër trupave ruse në vend.

Presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky ka pohuar se 16,000 mercenarë të huaj do të luftojnë për Ukrainën.

Ai argumentoi në një videomesazh të enjten se ‘Ukraina po takohet me vullnetarët e parë të huaj’ ndërsa ata janë në rrugën e tyre për në vend me qëllim ‘të mbrojnë lirinë e saj’.

Zelensky foli pasi gazeta japoneze Mainichi citoi një burim pa emër të thoshte të mërkurën se rreth 70 vullnetarë nga Japonia do të bashkohen me radhët e mercenarëve në ‘legjionin e huaj’ të Ukrainës.

Burimi pohoi se vullnetarët përfshijnë 50 ish-ushtarakë nga Forcat e Vetëmbrojtjes së Japonisë. Deklaratat e presidentit ukrainas të enjten vijnë pasi ai u bëri thirrje shtetasve të huaj që janë ‘miq të paqes dhe demokracisë’ të udhëtojnë në vendin e tij dhe të luftojnë kundër pushtimit rus.

Ai shtoi se ‘kushdo që dëshiron të bashkohet me mbrojtjen e Ukrainës, Evropës dhe botës’ duhet ‘të vijë dhe të luftojë krah për krah me ukrainasit’ kundër ushtrisë ruse.

Sipas Zelensky, forcat e armatosura të Ukrainës janë aktualisht në procesin e krijimit të një njësie legjioni të huaj për vullnetarë ndërkombëtarë.