Vendosni fjalën kyçe....

Miratohet në SHBA doza e katërt për personat që kanë probleme me imunitetin


CDC (Qendra për Kontrollin e Parandalimin e Sëmundjeve) ka miratuar një vaksinë të katërt Covid-19 për të rriturit me sistem imunitar të kompromentuar, duke lejuar një dozë tjetër mes shqetësimeve të imunitetit në rënie, pasi disa firma farmaceutike madje sugjerojnë doza vjetore për të gjithë amerikanët.

Ata që janë ‘imunokompromuar mesatarisht dhe rëndë’ mund të marrin gjithsej katër doza vaksinash, duke përfshirë një vaksinë fillestare me dy doza, një dozë shtesë, e ndjekur nga një tjetër përforcues, tha Qendra e SHBA për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) në një udhëzim të përditësuar të martën.

Të imunokompromentuarit ishin të parët që morën autorizimin për dozat shtesë në gusht, me agjencitë shëndetësore amerikane që miratuan doza shtesë për njerëzit në kategori të tjera me rrezik të lartë, si ata të moshës 65 vjeç e lart dhe të rriturit më të prirur për t’u ekspozuar ndaj virusit.