Vendosni fjalën kyçe....

Ministri Peleshi: Duam të çojmë 11 efektivë të FA-ve në mbështetje të NATO-s në Letoni


Pas mbledhjes së sotme të qeverisë, ministri i Mbrojtjes, Niko Peleshi, tha se është diskutuar për dërgimin e një toge prej 21 efektivësh të Forcave të Armatosura në Letoni, në mbështetje të NATO-s.

 “Një nga vendimet e marra ishte vendimi për të vijuar kontributin e FA në misionin e NATO-s në Letoni. 21 Efektivë të FA dot ë shkojnë në një stërvitje. Ky kontribut ka nisur në vitin 2017 dhe atje kemi dërguar gjithsej 200 efektivë. Letonia është në verilindje të aleancës tonë NATO dhe pozicioni ka si synim përballimin e rrezikut që i vjen aleancës nga vendet e Lindjes. Ne atje kontribuojmë me një specialitet për neutralizimin e municioneve të paplasura. Ne jemi angazhuar në këtë drejtim për të qenë të nevojshëm në kontributin e NATO-s në këtë pjesë. Në rast se fokusohemi më shumë, ne japim një kontribut të paçmuar në NATO.”- tha Peleshi.

Ministri i Mbrojtjes foli edhe për një rritje të të interesuarve për të studiuar dhe zbuloi se do të krijojë një kampus të FA-ve për edukimin në fushën e shkencave ushtarake.

“Ne jemi duke u angazhuar dhe në dije.

Duam që forcat tona të armatosura të spikaten dhe në dije. Mbrojtja kibernetike është një togfjalësh gjithmonë më i përditshëm në çështjet e sigurisë në përgjithësi dhe në këtë kuadër po investojmë te rimodelimi i Akademisë së FA.

Jemi duke bashkëpunuar me SHBA. Duam të sjellim modelin amerikan këtu te ne. Një informacion tjetër që do e ndaj është dhe rritja e interesimit të të rinjve tanë për të studiuar pranë FA. Në degët e reja kemi pasur 1 mijë aplikime, në fazën e parë të regjistrimeve. Duam të krijojmë një kampus të FA dhe me mbështetjen e nevojshme do të ia dalim për edukimin në fushën e shkencave ushtarake.”- tha Peleshi.