Vendosni fjalën kyçe....

Çohet për gjykim dosja e grupit që iu kapën 6 ton drogë me vlerë 55 milionë euro, u sekuestrohen 5 milionë euro pasuri


Prokuroria e Posaçme ka mbyllur hetimet e ka çuar për gjykim çështjen ndaj një grupi për nëntë personash të cilët akuzohen për trafik lëndësh narkotike në Shqipëri e Itali.

Në njoftimin e SPAK-ut thuhet se gjatë operacioneve të policisë, grupi i është kapur një sasi prej 6 tonësh lëndë narkotike e llojit kanabis, marijuanë e kokainë me vlerë në treg 55 milionë euro.

Po kështu prokuroria speciale bën me dije se anëtarëve të grupit u janë sekuestruar pasuri me vlerë 5 milionë euro. Hetimet për grupin në fjalë vijojnë edhe për 28 të arrestuar të tjerë thuhet në fund të njoftimit.

“Prokuroria e Posaçme Kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar ka paraqitur kërkesën për gjykimin e çështjes penale të ndarë, nr.36/1, të vitit 2019, në ngarkim të të pandehurve I. D., A.K., K.(P.)B., O.D., J.B., R.M., R.M (tjetër shtetas ky), A.K., M.D, akuzuar se kanë kryer veprat penale “Kultivimi i bimëve narkotike”, në bashkëpunim në kuadër të grupit të strukturuar kriminal”; “Trafikimi i narkotikëve”, në bashkëpunim në kuadër të grupit të strukturuar kriminal, mbetur në tentativë; “Trafikimi i narkotikëve”, në bashkëpunim në kuadër të grupit të strukturuar kriminal; “Pastrimi i produkteve të veprës penale ose i veprimtarisë kriminale”; “Grupi i strukturuar kriminal”; “Kryerja e veprave penale nga organizata kriminale dhe grupi i strukturuar kriminal”, të parashikuara nga nenet, 284/1, 28/4, 283/a/1 e 22, 28/4, 283/a/1, 28/4, 287/1 gërma “d”, 333/a/1 dhe 334/1 të Kodit Penal të Republikës së Shqipërisë.

Në kuadër të Skuadrës së Përbashkët Hetimore, gjatë hetimit janë dokumentuar disa episode trafikimi të lëndës narkotike të sekuestruar në Shqipëri dhe Itali, në një sasi prej 6 (gjashtë) ton lëndë narkotike e llojit cannabis sativa, marijuanë, kokainë, duke i hequr organizatave kriminale të ardhura të vlerësuara në mbi 55 milion Euro, për një sasi totale prej rreth 14 milion dozash nga shpërndarja me pakicë.

Në kuadër të këtij hetimi janë sekuestruar me qëllim konfiskimin e tyre, pasuri të paluajtshme dhe të luajtshme, subjekte tregtare, ambiente biznesi, në një vlerë rreth 5 (pesë) milion Euro.

Hetimet në lidhje me këtë procedim penal vazhdojnë për 28 persona të tjerë të arrestuar, si dhe për persona të tjerë të përfshirë në këtë aktivitet kriminal.” – thuhet në njoftimin e SPAK.