Vendosni fjalën kyçe....

Turma që proteston kundër kufizimeve Covid futet me dhunë në zyrat e kompanisë mediatike në Londër (Video)


Demonstruesit kundër kufizimeve anti-Covid kanë sulmuar zyrat e ITN Productions, një kompani përgjegjëse për buletinet e lajmeve të transmetuara në ITV, Channel 4 dhe Channel 5, në protestën më të fundit.

Të hënën, dhjetëra britanikë të pakënaqur me rolin e mediave gjatë pandemisë Covid-19 sulmuan hollin e ITN Productions në Gray’s Inn Road, Londër.

Policia Metropolitane pohoi se ata ishin duke iu përgjigjur demonstratës dhe tha se oficerët po ndihmonin stafin e sigurisë në largimin e njerëzve të cilët në mënyrë të paligjshme u futën në ndërtesë.

Në videot e shpërndara në internet, furgona të zbatimit të ligjit mund të shihen duke rendur drejt studiove të kompanisë.

Protestuesit mund të shiheshin duke luftuar me oficerët e policisë në hollin e ndërtesës.

ITN është një kompani private mediatike përgjegjëse për prodhimin e programeve të përditshme të lajmeve për ITV, Channel 4 dhe Channel 5 në Mbretërinë e Bashkuar. Ajo është pjesërisht në pronësi të ITV si dhe Reuters.

Ngjarja vjen vetëm dy javë pasi protestuesit kundër bllokimit dhe vaksinave u panë në ish-selinë e BBC për të protestuar kundër gjigantit të medias.