Vendosni fjalën kyçe....

Përvetësim, pastrim parash e zhvatje, Kardinali italian mes 10 personave të akuzuar nga Vatikani në çështjen historike


Vatikani do të ndjekë penalisht 10 individë, përfshirë Kardinalin italian Angelo Beçiu, në një çështje që përfshin përvetësim dhe zhvatje. Paditë shihen si një goditje historike nga Papa Françesku për krimin e lidhur me Kishën.

Selia e Shenjtë njoftoi të shtunën se Beçiu dhe nëntë të tjerë janë urdhëruar të gjykohen për krime të pretenduara që vijnë nga blerja e Vatikanit të një prone luksoze në Londër, si dhe investime spekulative që rezultuan në humbje serioze financiare për Kishën.

Kardinali u akuzua për përvetësim, shpërdorim detyre e nënshtrim. Një grua italiane që punonte për zyrtarin e lartë të Kishës u akuzua gjithashtu për përvetësim.

Midis të bashkëpandehurve të tyre janë ish-shefat e njësisë së inteligjencës financiare të Vatikanit, si dhe dy ndërmjetësues italianë të përfshirë në marrëveshjen e errët. Akuzat përfshijnë zhvatje, mashtrim dhe pastrim parash.

Akuzat u ngritën gjithashtu kundër katër kompanive të lidhura me të pandehur individualë. Dy nga firmat janë të vendosura në Zvicër, një në Shtetet e Bashkuara dhe një në Slloveni.

Gjyqi do të fillojë në 27 korrik, sipas një njoftimi për shtyp të Vatikanit.