Vendosni fjalën kyçe....

‘Tërbohet’ ministri gjerman: UEFA e papërgjegjshme, lejon tifozët në stadiume në Euro 2020


Ministri gjerman kritikon ‘krejtësisht të papërgjegjshme’ UEFA për vënien e ‘komercializmit’ para frikës së Covid ndërsa mafia mashtron Euro 2020 (VIDEO)

Ministri i Brendshëm gjerman e ka quajtur UEFA-n ‘krejtësisht të papërgjegjshme’ për lejimin e turmave masive në Euro 2020, teksa kontinenti përballet me llojin Delta të Covid-19.

Kufizimet e Covid ndryshojnë nga vendi në vend gjatë finaleve, me një kapacitet të plotë prej 60.000 spektatorësh të ftuar për të parë ndeshjet në ‘Puskas Arena’ në Budapest, ndërrsa në ‘Wembley’ janë lejuar rreth 45.000 në ndeshjet e luajtura.

Gjatë një konference shtypi të enjten, Seehofer dha pikëpamjet e tij mbi situatën.

“Pozicioni i UEFA-s është krejtësisht i papërgjegjshëm. Unë nuk mund të shpjegoj pse UEFA nuk po tregohet e ndjeshme. Unë dyshoj se kjo është për shkak të komercializmit. Komercializmi nuk duhet të zbehë mbrojtjen e popullsisë kundër infeksionit. Ne të gjithë e dimë që shmangia e kontaktit dhe disa rregulla të higjienës janë të domosdoshme për të kapërcyer infeksionin.” – tha Seehofer.