Vendosni fjalën kyçe....

Guvernatori Republikan në SHBA nënshkruan projektligjin që u kërkon nxënësve të mësojnë të këqijat e ‘komunizmit dhe ideologjive totalitare’


Guvernatori Republikan i Floridës, Ron DeSantis, nënshkroi të martën tre projektligje të edukimit qytetar, duke përfshirë HB 5, i cili kërkon që nxënësit e shkollave të mesme të mësojnë rreth “komunizmit dhe totalitarizmit”, ideologjive që “bien ndesh me parimet e lirisë dhe demokracisë thelbësore për parimet themeluese të Shtetet e Bashkuara.”

“Është thelbësore të sigurohet që ne t’i mësojmë fëmijët tanë se si të jenë qytetarë të përgjegjshëm.” – tha DeSantis gjatë një konference për shtyp në një shkollë të mesme në Fort Myers, njoftoi Neës4Jax. “Ata duhet të kenë një njohuri të mirë të historisë amerikane, qeverisë amerikane dhe parimet që nënvizojnë Kushtetutën tonë dhe Ligjin për të Drejtat.”

“Jam krenar që nënshkruaj tre ligje sot që i japin përparësi edukimit qytetar në shkollat ​​tona.” – tha DeSantis në një deklaratë për shtyp, duke shtuar:

“Realiteti i trishtuar është se vetëm dy në pesë amerikanë mund të përcaktojnë saktë tre degët e qeverisë dhe më shumë se një e treta e amerikanëve nuk mund të përmendin ndonjë nga të drejtat e garantuara nga amendamenti i parë. Është mjaft e qartë se ne duhet të bëjmë një punë shumë më të mirë për të edukuar studentët tanë në fushën civile për t’i përgatitur ata për pjesën tjetër të jetës së tyre.”