Vendosni fjalën kyçe....

Qeveria gjermane ndalon përdorimin e flamurit të Hamasit pas shpërthimit të protestave anti-semite


Qeveria gjermane ka arritur një konsensus për të vendosur ndalimin e flamurit të Hamasit, grupit militant palestinez. Masa ka për qëllim të dërgojë një “mesazh të qartë për qytetarët hebrenj” mes një rritjeje të incidenteve antisemitike.

Ndalimi i flamurit të Hamasit u raportua së pari nga gazeta Welt am Sonntag. Dalja citoi Thorsten Frei, nënkryetarin e zëdhënësit parlamentar të Unionit Kristian Demokrat dhe partisë Unioni Social Kristian (CSU).

Të dy partitë që kryesuan masën kanë arritur një konsensus me partnerin e tyre parlamentar, Partia Social Demokratike (SPD) e qendrës së majtë, tha zyrtari.

Ne nuk duam që flamujt e organizatave terroriste të valëviten në tokën gjermane,” deklaroi Frei. “Unë jam shumë i kënaqur që SPD është bashkuar me nismën tonë. Duke vepruar kështu, ne mund t’u dërgojmë një sinjal të qartë qytetarëve tanë hebrenj “.

SPD thuhet se kishte shqetësime kushtetuese në lidhje me lëvizjen, por këto ndryshime u zgjidhën përfundimisht. Sipas një letre të parë nga gazeta që u dërgua nga Ministrja e Drejtësisë Christine Lambrecht (SPD) Ministrit të Brendshëm Horst Seehofer (CSU), partia besonte se propozimi fillestar nga CDU / CSU kishte “nevojë për rishikim”.

Ndërsa Gjermania nuk e ka përcaktuar atë si një grup terrorist, ky ishte emërtimi që Bashkimi Evropian i bëri Hamasit në fillim të viteve 2000. Berlini kishte ndërmarrë më parë veprime të ngjashme kundër grupeve të tjera pro-Palestineze dhe anti-Izraelit.

Në vitin 2019, për shembull, ai e quajti Hezbollahun me bazë në Liban – dhe krahët e tij ushtarakë dhe politikë – si një grup terrorist dhe ndaloi shfaqjen e flamurit të tyre. Ndryshe nga Gjermania, BE si një e tërë caktoi vetëm krahun ushtarak të Hezbollahut si një grup terrorist.