Vendosni fjalën kyçe....

Biden do propozojë rritje të taksave për amerikanët e pasur


Presidenti i SHBA-ve Joe Biden thuhet se do të propozojë një rritje të taksave për amerikanët më të pasur.

Propozimi do të rrisë nivelin më të lartë margjinal dhe do të rrisë taksat mbi fitimet e investimeve për të pasurit.

Rritja e taksave do të ndihmonte në pagimin e kujdesit për fëmijët dhe arsimimin, por nuk do të përdorej për kujdesin shëndetësor, sipas raporteve.

Lajmi shkaktoi një shtim të shitjeve në Wall Street.

Shtëpia e Bardhë tha se Plani Amerikan i Familjes, të cilin Biden pritet të paraqesë të plotë javën e ardhshme, nuk do të ndikojë në asnjë familje që fiton më pak se 400,000 dollarë në vit.

Pikëpamja e tij është se kjo duhet të jetë në shpinë të amerikanëve më të pasur që mund ta përballojnë atë dhe të korporatave dhe bizneseve që mund ta përballojnë atë,” tha sekretarja e shtypit i Shtëpisë së Bardhë Jen Psaki.

Propozimi do të rrisë nivelin më të lartë të tatimit mbi të ardhurat në 39.6% nga 37%, sipas New York Times dhe Bloomberg.

Masa do të ndryshonte në mënyrë efektive uljen e taksës së të ardhurave të Donald Trump në vitin 2017 për të pasurit me fitime më të larta.

Plani gjithashtu do të dyfishojë taksat mbi fitimet e kapitalit në 39.6% për njerëzit që fitojnë më shumë se 1 milion dollarë.

Është një rritje dramatike nga norma aktuale prej 20%.

Në disa shtete që vendosin taksën e fitimeve të tyre kapitale, fatura totale me të cilën mund të përballen disa investitorë mund të kalojë 50%.