Vendosni fjalën kyçe....

Studimi i Universitetit të Warwick-Shkollat nuk luajnë rol të madh në përhapjen e Covid-19


Shkollat nuk duket se luajnë një rol të madh në përhapjen e koronavirusit, thonë studiuesit britanikë të cilët kanë studiuar mungesat e mësuesve dhe nxënësve gjatë pandemisë, raporton BBC.

Ekipi i Universitetit të Warwick shikoi ditët e mungesave në shkolla të marra për shkak të Covid gjatë semestrit të vjeshtës 2020 në të gjithë Anglinë.

Mungesat përputheshin me shkallën e infeksionit në komunitetin e gjerë, pa asnjë provë që shkollat ishin drejtuesit kryesorë të rasteve.

Kryeministri ende nuk ka njoftuar planet për rihapjen e shkollave.

Shkollat angleze nuk do të kthehen para 8 Marsit, ka thënë Boris Johnson.

Ekzekutivi i Irlandës së Veriut gjithashtu duhet të vendosë nëse disa ose të gjithë nxënësit mund të kthehen në 8 Mars.

Por në Skoci dhe Uells nxënësit më të rinj të shkollës fillore do të kthehen në 22 Shkurt.

Që nga fillimi i janarit, kur filloi bllokimi aktual, shkollat fillore dhe të mesme kanë ofruar mësim në distancë për shumicën e nxënësve.

Nxënës të cenueshëm dhe fëmijë të punëtorëve kryesorë kanë qenë në gjendje të marrin pjesë për të mësuar ballë për ballë.

Studiuesit e Universitetit të Warwick thonë se vendimi për shkollat duhet të jetë një vendim politik, duke ekuilibruar përfitimet sociale dhe arsimore të lejimit të më shumë fëmijëve të kthehen në klasë kundër dëmeve të mundshme të Covid.

Fëmijët mund të kapin dhe përhapin koronavirusin por nuk ka gjasa të sëmuren shumë me të.