Vendosni fjalën kyçe....

Johnson: Bota ka nevojë për një traktat global transparence për pandeminë


Kryeministri britanik Boris Johnson tha të hënën se fuqitë botërore duhet të arrijnë një traktat global mbi pandeminë për të siguruar transparencën e duhur pas shpërthimit të ri të koronavirusit që filloi në Kinë.

Johnson tha se ai do të dëshironte të binte dakord për një traktat global mbi pandemitë, ku vendet ranë dakord të ndajnë të dhëna, mes shqetësimeve britanike dhe amerikane për aksesin e dhënë në një mision të Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) në Kinë.

I pyetur nga Reuters për çdo veprim që ai dëshironte të përmirësonte transparencën, Johnson tha: “Unë mendoj se ajo që bota duhet të shohë është një marrëveshje e përgjithshme për mënyrën se si ne ndjekim të dhënat për pandemitë zoonotike … dhe ne duam një marrëveshje të përbashkët për transparencën.”

Unë mendoj se një nga idetë tërheqëse që kemi parë në muajt e fundit ka qenë një propozim për një traktat global mbi pandemitë, në mënyrë që vendet nënshkruese të sigurohen që ato të kontribuojnë të gjitha të dhënat që kanë dhe ne jemi në gjendje të arrijmë në fundi i asaj që ka ndodhur dhe të ndalohet që ajo të ndodhë përsëri, ”tha ai në një konferencë për shtyp.