Vendosni fjalën kyçe....

Kina ndërton “Rrugën dixhitale të Mëndafshit”, projekti 240 milionë dollarë shtrihet nga Azia në Evropë


Shtrirja e fundit e një kablloje me fibra optike ndërkufitare është vendosur të bëhet nga Kina në Pakistan për të krijuar Rrugën Dixhitale të Mëndafshit (DSR), raporton Nikkei Asia. DSR është pjesë e nismës më të gjerë të projektit gjigant kinez.

Kablloja e fibrave do të lidhet me kabllon nëndetëse Pakistan Afrika Lindore që lidh Evropën (PEACE) në Detin Arabik, me vendet që marrin pjesë nismën kineze dhe Evropën.

Aktualisht po vendoset midis qytetit Rawalpindi të Pakistanit dhe qyteteve port Karachi dhe Gwadar. Projekti prej 240 milionë dollarësh, i cili është në partneritet me Huawei Technologies të Kinës, u miratua nga qeveria javën e kaluar.

Vendosja e kabllos detare në ujërat territoriale të Pakistanit do të fillojë në mars, pas miratimit të qeverisë këtë muaj për Cybernet, një ofrues lokal i shërbimit të internetit. Seksioni mesdhetar i kabllove tashmë po vendoset dhe shkon nga Egjipti në Francë. Kablli me gjatësi 15,000 kilometra pritet të hyjë në shërbim më vonë këtë vit.

Kablli PEACE do të sigurojë rrugën më të shkurtër të drejtpërdrejtë të internetit midis vendeve pjesëmarrëse dhe do të ulë në mënyrë drastike shpejtësinë e transferimit të të dhënave në internet.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *