Vendosni fjalën kyçe....

Revista më e vjetër mjekësore në SHBA thotë se emërtimet seksuale të certifikatave të lindjes janë të dëmshme për transgjinorët


Një artikull i botuar në New England Journal of Medicine argumenton se pasja e çertifikatave të lindjes për gjininë mund të dëmtojë ‘personat ndër-seksualë dhe transgjinorë’, duke çuar në shqetësime se faqja e revistës mund të ishte manipuluar ose hakuar.

“Përcaktimet e seksit në çertifikatat e lindjes nuk ofrojnë ndonjë dobi klinike dhe ato mund të jenë të dëmshme për personat interseksualë dhe transgjinorë.” – thotë abstrakti i artikullit, autor i mjekëve Vadim M. Shteyler dhe Eli Y. Adashi dhe avokates Jessica A. Clarke, i postuar në Twitter nga NEJM të enjten.

“Lëvizja e emërtimeve të tilla nën vijën e demarkacionit nuk do të rrezikonte funksionin e shëndetit publik të certifikatës së lindjes, por mund të shmangte dëmtimin.” –, argumenton treshja në artikullin me titull ‘Detyrat e Dështuara’ dhe botuar në 12 Dhjetor.

Revista NEJM, që daton nga viti 1812 dhe del në treg me emrin e saj të tanishëm që nga viti 1928, është revista më e vjetër e botuar vazhdimisht mjekësore në botë dhe konsiderohet si një nga botimet më prestigjioze të vlerësuara në SHBA.

Kjo nuk e ka penguar atë të përzihet në ujërat e diskutueshme politike. Në tetor, revista mbështeti politikisht kandidatin demokrat për president Joe Biden, duke i bërë jehonë deklaratave të tij rreth pandemisë Covid-19.