Vendosni fjalën kyçe....

Çmimi i energjisë elektrikë në Norvegji bie nën zero, qytetarët po paguhen që ta përdorin atë


Çmimet e energjisë elektrike në disa pjesë të Norvegjisë ranë nën zero për herë të dytë në histori dhe banorët në Norvegjinë jugore ‘u paguan’ për përdorimin e energjisë elektrike, pasi prodhuesit e saj duhet të paguajnë për të shitur energjinë elektrike kur çmimet janë nën zero.

Sipas shitësit norvegjez E24, çmimet e energjisë elektrike në dhe përreth Oslos dhe Kristiansandit ishin negative për katër orë në orët e para të së hënës.

Kjo ishte hera e dytë në histori që çmimet e energjisë elektrike në Norvegji bien nën zero. Në fillim të korrikut, çmimet e energjisë elektrike në Norvegji shkuan nën zero.

Në atë kohë, disa nga arsyet për çmimet negative të energjisë elektrike për herë të parë ishin, shumë borë në male, eksporte të kufizuara të energjisë elektrike dhe fillimi i pushimeve verore gjatë të cilave konsumi norvegjez i energjisë është më i ulët se normalja.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *