Vendosni fjalën kyçe....

Rritja e numri të rasteve me koronavirus, ISHSH-ja në terren, gjobit 17 subjekte për shkeljen e protokolleve


ISHSH ka kryer 985 inspektime ditën e djeshme duke gjobitur 17 subjekte në gjithë vendit për shkelje të protokolleve për mbrojtjen nga COVID-19.

Prej disa ditë rresht në vendin tonë ka një rritje të ndjeshme të numrit të rasteve të të infektuarve me koronavirus.

Kjo ka bërë që autoritetet të rrisin kontrollin për zbatimin e protokolleve dhe për pasojë të ndëshkojnë shkelësit.

Njoftimi:

ISHSH çdo ditë në terren për të siguruar zbatimin e udhëzimeve të protokolleve për mbrojtjen nga COVID19, zero tolerancë ndaj çdo subjekti.

Vetëm gjatë ditës së djeshme, datë 13.06.2020, Inspektorati Shtetëror Shëndetësor, realizoi 985 inspektime dhe monitorime në të gjitha qarqet e vendit.

Janë marë 17 Masa Administrative me gjobë në subjektet të cilat janë gjetur në shkelje, duke mos marrë masat mbrojtëse, për të respektuar distancimin social dhe protokollet e miratuar.

Inspektimet dhe monitorimi vijojnë çdo ditë, por kërkohet vetëndërgjegjësim i të gjithë subjekteve dhe qytetarëve sepse respektimi i masave i shërben shëndetit të të gjithëve!

MSHMS apel qytetarëve: Parandaloni përhapjen e COVID-19 🦠 duke respektuar rregullat:

Ruani distancën nga njëri tjetri,

mbani maska në ambientet e mbyllura ku nuk është e mundur të ruhet distanca,

ruani higjienën personale,

bizneset dhe institucionet të zbatojnë protokollet e sigurisë,

mbroni veten dhe të tjetër në mënyrë që të kufizojmë sa më shumë që të jetë e mundur përhapjen e COVID19.

Ruani shëndetin.