Vendosni fjalën kyçe....

Eksportet e naftës të Arabisë Saudite ranë 11% në vitin 2019


Eksportet e naftës në Arabinë Saudite ranë me 10.75 përqind në vitin 2019, sipas të dhënave zyrtare.

Eksportet totale të naftës saudite, përfshirë naftën e papërpunuar dhe produktet e naftës, ranë në 8.339 milion fuçi në ditë (bpd) në vitin 2019, duke zbritur nga një mesatare prej 9.344 milion bpd në eksportet totale të naftës në 2018.

Përgjatë vitit 2019, eksportet e naftës së papërpunuar saudite nuk kaluan 7.4 milion bpd në çdo muaj.

Në Shtator, eksportet e naftës së papërpunuar të Arabisë Saudite u zhytën në një minimum 22 muajsh prej 6.67 milion bpd, kur Mbretëria u godit nga sulmet në infrastrukturën e saj të naftës.