Vendosni fjalën kyçe....

Franca rregjistron papunësinë më të ulët në 5 vite


Totali i papunësisë në Francë ra në tremujorin e dytë në nivelin më të ulët në më shumë se pesë vite.

Sipas të dhënave numri i njerëzve të regjistruar si të papunë në Francën kontinentale ra në tremujorin prej 14,600 nga tre muajt e mëparshëm në 3,377,300.

Rënia, 0.4% mbi një të katërtën dhe 1.9% në më shumë se një vit, solli totalin në nivelin më të ulët që nga tremujori i parë i vitit 2014.

Të dhënat dhanë dëshmi të reja se Franca po përparon në trajtimin e problemit të saj të gjatë me papunësinë e lartë, pasi rritja është më mirë se në vendet e tjera europiane dhe reformat e tregut të punës të Presidentit Emmanuel Macron po fillojnë të japin fryte.