Vendosni fjalën kyçe....

Salvini akuza Francës dhe Gjermanisë për politikat e emigracionit


Matteo Salvini akuzoi Francën dhe Gjermaninë se kanë theksuar ndarjet brenda BE dhe duke u kthyer në një çështje të njohur me përkrahësit e tij, ndërsa ai theksoi nëse do të kërkonte një zgjedhje të menjëhershme në Itali.

Qeveritë në Paris dhe Berlin “nuk mund të vendosin politikat e migracionit dhe të injorojnë kërkesat e vendeve më të ekspozuara si ne dhe Malta,” – tha Salvini në cilësinë e tij si ministri i brendshëm italian, në një deklaratë të lëshuar nga zyra e tij të dielën.

“Italia nuk është më e gatshme të mirëpresë të gjithë emigrantët që vijnë në Evropë”, shtoi ai, duke kritikuar një projekt-dokument të hartuar për një takim të ministrave të brendshëm europian në Paris të hënën, se si të merren me ‘përmbytjen’ e emigrantëve nga Afrika që kryesisht arrijnë me anije në Itali dhe Maltë.

Salvini do ta kalojë takimin në një kohë kur tensionet me partnerin e tij të koalicionit, Di Maio, po afrohen. Ai është duke menduar të largohet nga qeveria në një përpjekje për të nxitur zgjedhje të reja, për të përfituar nga një rritja e popullaritetit, pjesërisht e nxitur nga qëndrimi i tij i ashpër në lidhje me emigracionin.

Qindra mijëra emigrantë kanë ‘përmbytur’ Italinë gjatë viteve të fundit dhe qeveria vlerëson se ka shpenzuar 4.3 miliardë euro (5 miliardë dollarë) që ndihmojnë emigrantët në 2017, duke marrë vetëm 77 milion euro, ndihmë nga BE.