Vendosni fjalën kyçe....

Basha publikon videon e prezanton 4 hapat e PD-së kundër krimit, korrupsionit e grabitjes së vendit


Kreu i Partisë Demokratike, Basha, ka publikuar një videomesazh ku tregon katër hapat që do ndjekë qeverisja e PD-së, për zhdukjen e pasojave të grabitjes së vendit nga kryeministri Rama dhe një grusht kriminelësh e oligarkësh.

4 hapat janë të ndarë në disa nënpika që pë mbyllet me mesazhin se fundi i pandëshkueshmërisë së korrupsionit e krimit në nivele të larta është fillimi i ndryshimit të Shqipërisë.

Hapi i parë

 1. Miratimi i një pakete ligjore radikale kundër krimit dhe korrupsionit qeveritar.

Prioriteti i qeverisë së partisë demokratike:

 1. Hetimi i korrupsionit të niveleve të larta.

Hapi i dytë

 1. Hetimi dhe ndëshkimi i veprimtarisë kriminale të qeverisë për prokurimet dhe licensimet publike.

Prioriteti i qeverisë së partisë demokratike:

 1. Hetimi i mashtrimeve me kontratat dhe fondet publike.
 2. Hetimi pa asnjë përjashtim i kontratave koncesionare.
 3. Çdo kontratë do të konsiderohet si vepër e mundshme kriminale.
 4. Hetimi i pasurive të çdokujt që është përfshirë në hartimin, miratimin dhe përfitimin e kontratave koncesionare, nga juristi i thjeshtë i tek kryeministri.

Hetimi ynë do të përqendrohet tek paraja.

 1. Do të ndjekë, gjurmojë dhe zbulojë origjinën e parave të përdorura.
 2. Do të zbulojë destinacionin e parave të marra nga buxheti.

Hapi i tretë

 1. Rikuperimi i pasurive të vjedhura përmes kontratave dhe koncesioneve publike

Paratë që u janë vjedhur shqiptarëve dhe kanë përfunduar në llogari bankare apo janë investuar kudo nëpër botë do të zbulohen dhe do t’u kthehen shqiptarëve.

Hapi i katërt

 1. Lufta kundër pastrimit të parave.
 2. Hartimi i ligjeve për luftën kundër krimit dhe pastrimit të parave.

PD do të bashkëpunojë me ekspertë te huaj dhe me agjensitë kryesore në botë për luftën kundër krimit ndërkombëtar, Europoli, agjencitë britanike, hollandeze, gjermane dhe amerikane.

3. Miratimi i ligjit për ndalimin e legalizimit në ekonomi të produkteve të krimit. Zbatimi i këtij ligji parandalon investimin në ekonomi të parave të krimit dhe korrupsionit. 

4. Miratimi dhe zbatimi i paketës ligjore për deklarimin dhe kontrollin e aseteve të politikanëve dhe punonjësve publikë.

Fundi i pandëshkueshmërisë së korrupsionit dhe krimit në nivelet e larta është i vetmi fillim i vërtetë i ndryshimit të Shqipërisë.