Vendosni fjalën kyçe....

‘S’është e lehtë të më zëvendësoni’ – Juncker batuta pas mosmarrëveshjeve për kreun e KE-së


Liderët europianë nuk e kanë gjetur ende marrëveshjen për të plotësuar pozicionet më të larta të BE-së, për 5 vitet e ardhshme dhe kanë kërkuar më shumë kohë për këtë.

Presidenti i Komisionit Europian, Jean-Claude Juncker, bëri disa komente pasi 28 krerët e shteteve të BE nuk arriti të arrijnë një dakordësi mbi emërimet kryesore gjatë një samiti në Bruksel.

Duke vënë në dukje ‘kënaqësinë’ e tij dhe ‘dëfrimin’, Juncker bëri shaka duke thënë se udhëheqësit po përpiqen të gjejnë një kandidat të përshtatshëm për të mbushur pozicionet në Luksemburg.

‘Duket se nuk është e lehtë për të më zëvendësuar mua’, tha Juncker.

Batuta e Juncker erdhi pasi ai dhe Presidenti i Këshillit Europian, Donald Tusk, të cilit i përfundon mandati gjithashtu, komentuan bllokimin.

Ata shtuan se një samit për zgjidhjen e krizës do të mbahet më 30 qershor, ku ata shpresojnë se mund të arrihet një marrëveshje.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *