Vendosni fjalën kyçe....

Taksitë e së ardhmes nuk do ecin më mbi asfalt (Video)


Kompania kineze Ehang dhe shoqëëria austriake aeronautike FACC në prezantuar ë mjet transporti ajror të emërtuar EHANG 216.

Ky mjet i në brezi të ri është krejtësisht autonom, me motor elektrik e kësisoj me teknologji të gjelbër.

Bateritë e mjetit kanë nevojë për 2 deri në 4 orë karikim dhe më pas mundësojnë një fluturim prej 20 minutash.

Sipas prodhuesve EHANG 216 është i përshtatshëm për transport urban në të ardhmen e afërt.