Vendosni fjalën kyçe....

Shkencëtarët izraelitë: Kemi gjetur kurën për të shëruar kancerin


Në fakt duket e pamundur pasi miliona njerëz humbin jetën çdo vit nga kjo sëmundje. Por shkencëtarët izraelitë kanë deklaruar së fundmi se janë në rrugën e duhur  për të shëruar kancerin.  Një ekip i vogël shkencëtarësh izraelitë deklarojnë se do të sjellin “shërimin e plotë” të kancerit brenda një viti, sipas ” The Jerusalem Post”.  Ata pretendojnë se kura do të jetë e shkurtër, e lirë dhe efektive dhe nuk do të ketë efekte anësore.

“Ne besojmë se do të ofrojmë për një vit një shërim të plotë (kurën) për kancerin”, tha Dan Aridor, kryetar i bordit të “Accelerated Evolution Biotechnologies Ltd”. AEBi krijoi platformën SoAP, një teknologji e platformës së shqyrtimit të biologjisë. 

“Trajtimi i kancerit tonë do të jetë efektiv nga dita e parë, do të zgjasë për disa javësh dhe nuk do të ketë efekt anësor ose minimale me një kosto shumë më të ulët se shumica e trajtimeve të tjera në treg. Zgjidhja jonë do të jetë si gjenerike ashtu edhe personale.”, tha ai.  Droga e qujatur “MuTaTo” (multi-target toxin) sipas hulumtuesit është droga që në thelb është antibiotiku për kancerin. 

Gazeta “Jerusalem Post” njoftoi se droga anti-kancer është e bazuar në të ashtuquajturën teknologjinë “SoAp” të AEBi, e cila i takon grupit të teknologjive të shfaqjes ‘fag’.

“Me të, shkencëtarët prezantojnë kodimin e ADN-së për një proteinë, si një antitrup, në një bakterofag – një virus që infekton bakteret. Proteina pastaj shfaqet në sipërfaqen e fagut. Studiuesit mund t’i përdorin këto që shfaqin proteina për të shfaqur ndërveprime me proteina të tjera, sekuenca të ADN-së dhe molekula të vogla “, u shpreh ai më tej. 

“Për shkak se qelizat e kancerit janë të lindura nga mutacionet që ndodhin në qelizat burimore të kancerit, shumica e proteinave të cilat janë në shënjestër në qelizën e kancerit ekzistojnë në qelizat burimore të kancerit. Sulmi i shumëfishtë i MuTaTo siguron që ata do të shkatërrohen gjithashtu,” përfundoi Aridor. 

Burimi: FORBES