Vendosni fjalën kyçe....

“Familja do më vrasë se hoqa dorë nga Islami”, 18-vjeçarja saudite kërkon azil


Një grua 18 vjeçare saudite që u largua nga familja e saj në fundjavë, ka lënë aeroportin e Bangkok-ut dhe është nën kujdesin e agjencisë së refugjatëve të Kombeve të Bashkuara.

Zyrtarët tajlandezë të emigracionit u përpoqën të ktheheshin Rahaf Mohammed al-Qunun, 18 vjeç, në Kuvajt, ku është familja e saj. Por ajo nuk pranoi të shkonte duke thënë se kishte frikë nga familja e saj pasi do ta vriste se ajo kishte hequr dorë nga Islami.

“Vëllezërit dhe familja ime dhe ambasada e Arabisë Saudite do të më presin për mua në Kuvajt”, tha Reuters  Mohammed al-Qunun. “Jeta ime është në rrezik, familja ime kërcënon se do të më vrasë për gjërat më të parëndësishme”, ka shtuar ajo më tej.

Grupet e të drejtave kanë shprehur shqetësime të mëdha për Mohammed al-Qunun, i cila kishte udhëtuar për në Tajlandë me synimin për të shkruar në Australi, ku ajo shpresonte të kërkonte azil.

Burimi: BBC