Vendosni fjalën kyçe....

Blog

Tirana-mahnia e Rezarta Delisulës

Blog Autor – Ben Andoni Duhet të ketë qenë e paimagjinueshme asokohe për gazetaren e re Rezarta Delisula, që do vinte një ditë, njëzetë vite më vonë t’i kushtohej qytetit të saj. Por jeta, ashtu si të përplas me kapriçot e veta të afron dhe me destinet. Për vite me…

Shteti gërmadhë i Edi Ramës

Blog-Autor: Klodian Tomorri Oreksi i qeverisë për të kapur të gjitha pushtetet e ka çuar Shqipërinë në një situatë të paprecedentë, që manifestohet me krizën e thellë kushtetuese dhe paralizimin e institucioneve më të rëndësishme të shtetit. Mungesa e Gjykatës Kushtetuese është vetëm pjesa më e dukshme e pasojave të…

Tellallët e Ramës dhe kushtetuta

Nga Ergys Mërtiri  Tellallët e Ramës më në fund u kujtuan për kushtetutën, të cilën Kryeministri e ka bërë prej kohësh si letër Bakalli. Ata gjetën rastin tashmë të shprehin indinjatë për mosrespetimin e saj nga Presidenti. Kur Rama zgjedh Arta Markun me 50 + 1, dhe pa veting, kur…

Çfarë po i sulmon zonat e mbrojtura?

Blog-Autor: Artan Rama Një patrullë modeste Të shtatë punonjësit me në krye drejtorin, Adrian Koçi, sapo kanë nisur patrullimin. Është një ditë e zakonshme pune në parkun natyror të ligatinës më të madhe në vend: Karavastasë. Nën uniforma të blerta, sipër së cilës shquhet logoja e Administratës së Zonave të…

Killeri i Bashkisë

Nga Ervin Goci Meqenëse killeri i Bashkisë i paska bërë dhe një klip kësaj unazës së mesme më pak, po i them nja dy fjalë, që kush do mund t’i mbajë shënim se mund t’i shpëtojnë jetën.  E para kujdes kur ecni në trotuare, sepse niveli i rrugës ka kapërcyer…

Kauza

Ka një kauzë që në Shqipëri, tani, i bën bashkë të gjithë: të majtë, të djathtë, gazetarë, artistë, aktivistë, profesorë, studiues, arkitektë e shumë e shumë të tjerë që nëse do merrnim përsipër t’i listonim nuk do na dilnin rreshtat. Kauza e Teatrit Kombëtar! Që nuk ka mbetur ajo e…