Vendosni fjalën kyçe....

Burri kafshon gjarprin që e pickoi në gjumë, ngordh zvarraniku


Një burrë në shtetin indian të Biharit vrau një gjarpër duke e kafshuar pasi zvarraniku e kishte pickuar më parë, raportuan mediat vendase të premten.

Sipas raporteve lokale, Santosh Lohar, një punëtor i punësuar në një projekt hekurudhor në Rajouli, ishte duke fjetur në kamp në fillim të kësaj jave kur ndodhi incidenti. Një gjarpër, që supozohet se ishte helmues, hyri në tendën ku flinte punëtori që flinte.

Santosh u zgjua dhe sulmoi zvarranikun, duke e përplasur me një shufër hekuri dhe duke e kafshuar disa herë. Gjarpri u plagos për vdekje dhe ngordhi në vend.

Punëtori pohoi se ai u përgjigj ashtu siç bëri në përputhje me një zakon vendas.

“Në fshatin tim, ekziston një besim se nëse një gjarpër ju kafshon, ju duhet ta kafshoni atë dy herë për të neutralizuar helmin,” tha ai.

Duke pasur parasysh besueshmërinë e dyshimtë të tyraditës popullore, shumë vendas dyshuan se zvarraniku ishte helmues. Santosh është shtruar në spital për plagën e tij nga pickimi i gjarprit dhe tani po shërohet.