Vendosni fjalën kyçe....

Fëmija australian rezulton pozitiv me gripin e shpendëve


Një fëmijë është konfirmuar si rasti i parë i gripit të shpendëve H5N1 në Australi.

Fëmija ishte kthyer nga India në mars, ku u infektua me influencën e aviacionit A dhe u sëmur.

Zyrtarët shëndetësorë të Viktorias deklaruan se fëmija “përjetoi një infeksion të rëndë”, por që atëherë është shëruar plotësisht.

Kuptohet se gjurmimi i kontaktit nuk ka zbuluar ndonjë rast tjetër të gripit të shpendëve të lidhur me fëmijën.

Zyrtarët shëndetësorë thanë se ndërsa gripi i shpendëve zakonisht nuk infekton njerëzit, nuk është e pamundur pasi “raste të rralla mund të ndodhin infeksion njerëzor”.

“Nuk ka asnjë provë të transmetimit në Victoria dhe mundësia e rasteve të tjera njerëzore është shumë e ulët pasi gripi i shpendëve nuk përhapet lehtësisht midis njerëzve,” tha në një deklaratë Departamenti i Shëndetësisë në Victoria, shkruan The Australian.