Vendosni fjalën kyçe....

Mbahet në Tiranë Konferenca e Nivelit të Lartë mbi Politikat dhe Zhvillimet Legjislative të BE-së dhe mundësitë në Ballkanin Perëndimor


Në Tiranë do të mbahet një konferencë e nivelit të lartë mbi Politikat dhe Zhvillimet Legjislative të Bashkimit Evropian, për të diskutuar dhe shfaqur edhe mundësitë që ofron Ballkani Perëndimor.

Në këtë konferencë do të marrin pjesë drejtues të lartë të industrisë, politikbërës por edhe ekspertë nga e gjithë Evropa, ku fokusi i tyre do të jenë politikat dhe zhvillimet më të fundit legjislative të Bashkimit Evropian dhe implikimet e tyre për Shqipërinë por dhe më gjerë.

E organizuar nga Straife, konferenca “Tendencat e reja në Bashkimin Evropian: Sfidat dhe Veprimet për Politikat dhe Kompanitë Publike të Shqipërisë dhe të Ballkanit Perëndimor” ofron një platformë gjithëpërfshirëse për diskutime të thelluara mbi peizazhin në zhvillim të BE-së dhe ndikimin e tij në bizneset që operojnë në Rajon.

Konferenca është planifikuar të zhvillohet në Hotel MAK Albania të hënën, më 20 maj 2024.

Shqipëria dhe rajoni i Ballkanit Perëndimor janë në një pikë kritike në rrugëtimin e saj drejt integrimit evropian.

Zhvillimet e fundit në politikat e BE-së kanë implikime të thella për bizneset, qeveritë dhe qytetarët. Kjo konferencë synon të eksplorojë mundësitë dhe sfidat e paraqitura nga këto zhvillime, duke ofruar njohuri dhe strategji për përqasje efektive..

 

Pikat kryesore të konferencës përfshijnë:

Autonomia Strategjike e BE-së dhe Ballkani Perëndimor: Moderuar nga gazetari me famë ndërkombëtare Ali Aslan, ky sesion i specializuar fokusohet në mënyrën se si bizneset mund të përfitojnë nga mundësitë që dalin nga zhvillimet e fundit të BE-së. Folësit do të diskutojnë mundësitë për të decentralizuar politikën e zgjerimit në fusha të tjera strategjike të zhvillimit të politikave të BE-së.

Investimet e huaja në energjinë e rinovueshme: Duke njohur mundësitë e mëdha që vijnë nga pozicioni i favorshëm gjeografik i Shqipërisë në pellgun e Detit Mesdhe, ky sesion fokusohet në potencialin e Burimeve të Rinovueshme të Energjisë (BRE) në Shqipëri dhe investimet e huaja në këtë sektor. Moderuar nga Matthew Bryza, ish-ambasador i SHBA-së në Azerbajxhan, panelistët do të ndajnë strategji praktike për promovimin e energjisë së rinovueshme dhe shfrytëzimin e ndryshimeve rregullatore për të nxitur rritjen, inovacionin dhe konkurrencën.

Konferenca ofron gjithashtu një mundësi unike rrjetëzimi, duke i lejuar pjesëmarrësit të lidhen me kolegët e industrisë, politikëbërësit dhe ekspertët me prejardhje të ndryshme.

“Ne jemi të emocionuar që presim këtë konferencë në kohën e duhur në Tiranë, duke bashkuar aktorët kryesorë për të eksploruar implikimet e politikave të BE-së dhe investimeve të huaja për Ballkanin Perëndimor,” tha Alket Hyseni, Drejtor Menaxhimi i Straife.

 “Duke nxitur dialogun dhe shkëmbimin e njohurive, ne synojmë t’i pajisim bizneset me njohuritë dhe mjetet që u nevojiten për të lulëzuar në një peizazh gjithnjë e më të ndërlidhur dhe dinamik.”

 

Rreth Straife

Straife ofron shërbime këshillimi për rrezikun dhe pajtueshmërinë për qeveritë dhe organizatat shumëkombëshe në mbarë botën.

Ajo i udhëzon klientët përmes sfidave të tyre më komplekse duke ndërtuar mbi praktikat më të mira ekzistuese dhe partneritetet globale, duke u mbështetur nga përvojat dhe kërkimet e tyre të lidershipit.