Vendosni fjalën kyçe....

Senati amerikan miraton ndihmën prej 95 miliardë dollarësh për Ukrainën, Izraelin dhe Tajvanin


Senati i SHBA ka hequr një sërë pengesash procedurale të hënën për një paketë ndihme prej 95.3 miliardë dollarësh për Ukrainën, Izraelin dhe Tajvanin.

Senatorët votuan 66-33, duke tejkaluar një diferencë prej 60 votash për ta dërguar projektligjin në Dhomën e Republikanëve.

 Kryetari i Dhomës Mike Johnson dha një deklaratë mbi dështimin e Senatit për të adresuar aspektin më kritik të legjislacionit plotësues të sigurisë kombëtare dhe se duhet të vazhdojë të punojë me vullnetin e vet për këto çështje të rëndësishme. 

“Amerika meriton më mirë se status quo-ja e Senatit”, tha Johnson në X.

Masa përfshin 60 miliardë dollarë fonde për Ukrainën, ndërsa 14 miliardë dollarë të tjerë do të shkojnë për të mbështetur Izraelin dhe operacionet ushtarake të SHBA-së në rajo.

Më shumë se 8 miliardë dollarë do të shkojnë për të mbështetur partnerët amerikanë në rajonin Indo-Paqësor, përfshirë Tajvanin. Ai ndan gjithashtu gati 10 miliardë dollarë për përpjekjet humanitare në Ukrainë, Izrael dhe Gaza.

Me votimin kundër, senatori i pavarur Bernie Sanders tha se projektligji i siguron kryeministrit izraelit Benjamin Netanyahu 10 miliardë dollarë më shumë ndihmë ushtarake të pakufizuar për luftën e tij të tmerrshme kundër palestinezëve. njerëzit. Kjo është e pandërgjegjshme.

“Herë pas here dëgjoj Presidentin dhe anëtarët e Kongresit të shprehin shqetësim të thellë për Netanyahun dhe fatkeqësinë humanitare në Gaza që ai ka shkaktuar. 

Atëherë pse po ta mbështesim dhe t’i japin Netanyahut 10 miliardë dollarë të tjerë për të vazhduar luftën e tij kundër popullit palestinez?” ai tha në X.

Presidenti Joe Biden i bëri thirrje Kongresit që ta miratonte projektligjin dhe ta çonte menjëherë në tryezën e tij, duke thënë se është koha që republikanët në Kongres të tregojnë pak guxim, t’i tregojnë pak shtyllë kurrizit. 

“Bëjini të qartë popullit amerikan se ju punoni për ta dhe jo për askënd tjetër”, tha ai.

VINI RE: Ky material është pronësi intelektuale e AA