Vendosni fjalën kyçe....

Balotazh në zgjedhjet presidenciale në Brazil, Bolsonaro kritika sistemit elektronik të votimit


Presidenti i Brazilit Jair Bolsonaro u rrit papritur në votimin e së dielës duke e çuar vendin në balotazh në zgjedhjet presidenciale duke i mohuar ish-liderit të majtë të vendit  Luiz Inacio Lula da Silva një fitore në raundin e parë.

Pas numërimit të raundit të parë të votave elektronike, Lula kishte 48.4% ndaj Bolsonaros që kishte 43.2%, që do të thotë se nevojitet një balotazh më 30 tetor. Kandidatët e renditur në vendin e tretë dhe të katërt morën respektivisht vetëm 4% dhe 3%.

Bolsonaro ka kritikuar më parë sistemin elektronik të votimit dhe ka sugjeruar se ai mund të mos pranojë rezultatin nëse Lula shpallet fitues.