Vendosni fjalën kyçe....

Kushi u përgjigjet akuzave për provimet e maturës: Testi respektonte nivelet e vështirësisë, me këtë teknologji e pamundur të pengosh daljen e tezës


Ministrja e Arsimit dhe Sportit Evis Kushi, nga foltorja e Kuvendit ka folur në lidhje me provimet e maturës dhe akuzat nga deputetët e opozitës.

Ajo tha se testet ishin përgatitur me përgjegjshmëri, brenda programit dhe me nivele vështirësie.

Ministrja ka shtuar se sa i përket daljes së tezës, faji është i teknologjisë së përparuar dhe se pavarësisht se janë marrë të gjitha masat, teza doli edhe këtë vit.

Dua tu përgjigjem disa nga kolegëve të opozitës. do ta nis me kolegun Dule që tha ministret stolisin kolltuqet ministrore. Është e disata herë që përdoren shprehje seksiste kur nuk kanë argumente të tjera. E mira është të kërkohet ndjesë por zoti Dule e di vetë se ç’bën. Së dyti u ngritën akuza për maturën shtetërore, këtë vit më shumë se kurrë jemi angazhuar jo vetëm në Ministrinë e Arsimit por në të gjitha institucionet arsimore.

Është punuar që në shtator më pas kemi zhvilluar takime e trajnime me mësuesit e maturantët. Testet janë hartuar nga mësuesit më të mirë me përvojë të gjatë, teste brenda programit dhe pa gabime. Respektonin nivelet e vështirësisë. Nuk mund të jenë testet shumë të thjeshtë, sepse nëse janë penalizohen maturantët e mirë.

Testet janë hartuar me përgjegjësinë më të lartë. Ju hidhni akuza pse u korrigjuan gjatë natës. Jemi mësuar të punojmë ditë e natë.

Ju duhet të ishit të pakënaqur nëse do të ndodhte e kundërta. Dalja e tezës, nuk jemi krenarë që pasi nis provimi del testi. Kjo nuk është mirë por ne në fakt kemi 31 mijë maturantë dhe 7 mijë mësues të angazhuar në proces. Kemi marrë të gjitha masat por teknologjia është përmirësuar dhe është e vështirë që në kaq shumë të mos shpëtojë ndonjëri”, tha Kushi.